Liječnici su ostali iznenađeni onim što ima u tijelu, no ona je sigurno pravo čudo

Ova 11- godišnja djevojčica vozi bicikl, pliva, trenira taekwondo, izvrsno slika i odlična je učenica petog razreda u Čepinu.

29.1.2015.
17:14
VOYO logo

"Naša Ana zapravo nema nikakvu dijagnozu, nego u liječničkim nalazima stoje deseci različitih pojmova. Laički rečeno, u lijevom dijelu srca, koji jedino ima, bilo je nedostataka koji su otklonjeni dvjema operacijama u austrijskom Linzu. Ondje su joj učinjene pretklijetke i klijetke na toj strani srca, a problem je što aorta nije na svome mjestu. Osječki su nam liječnici rekli da ovakav slučaj nisu imali u svojoj praksi", rekla je majka Mirela za Glas Slavonije i priznala da je zajedno sa suprugom Vladimirom Anu do treće godine držala pod staklenim zvonom.

Potom su je odlučili upisati u vrtić i nisu pogriješili, a nakon što je krenula u školu, Ana se razvila u prelijepu marljivu djevojčicu, svjesnu svjesnu svega koja ju, međutim, ne sprječavaju u odličnom svladavanju gradiva u školi, pa ni u treningu taekwondoa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toliko posebna, predivna...

Veliku potporu ima upravo u nastavnicima i školskim prijateljima kojima uzvraća iskrenim prijateljstvom, a roditeljima odličnim ocjenama i odgovornim ponašanjem.

"Iskreno, suprug i ja pitali smo se jesmo li gotovo zdravo dijete pustili na tako teške dvije operacije. Ipak, znamo da bi bez njih u jednom trenutku došlo do nepovratnog stanja. O transplantaciji ne razmišljamo, to više što Ana ima tzv. status inverzus organa, odnosno oni nisu na svome mjestu, nego na suprotnim stranama u tijelu. Ali sve funkcionira i svakoga dana zahvaljujemo Bogu što je naša Ana toliko savjesna, zrela, a opet toliko različita od druge djece. Toliko posebna, predivna", zaključuje mama Mirela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo