IMA LI ZAINTERESIRANIH? / Mladim sportašima nude besplatno školovanje na prestižnim fakultetima

Image
Foto: SUSSA

SSUSA je otvrila novi krug prijava za mlade koji su zainteresirani za studiranje na američkim sveučilištima na kojima bi morali dokazati i usavršiti svoje sportske sposobnosti.

18.11.2015.
15:28
SUSSA
VOYO logo

Agencija za stipendiranje Sports Scolarships USA otvorila je novi krug prijava za zainteresirane studente sportaše s ovih prostora, koji bi htjeli besplatno studirati na najprestižnijim američkim sveučilištima. Rokovi za prijave hrvatskih srednjoškolaca i studenata otvoreni su početkom studenog i traju do ožujka iduće godine.

SSUSA je švicarska agencija, koja je preko svog predstavništva u Hrvatskoj, u protekloj akademskoj godini pronašala 30-ak punih stipendija mladim sportašima s ovih prostora, koji su puni dojmova. Jedan od njih je i Sven Pilek iz Vinkovaca koji je dobio nogometnu stipendiju Ilinois Central College-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SSUSA mi je uvelike pomogla da ostvarim svoj san. Od mog prvog kontakta do realizacije puta prošlo je svega dva do tri mjeseca. Život mi se preokrenuo za 360 stupnjeva. Novi ljudi iz svih dijelova svijeta, vrhunska infrastruktura obrazovanja i sporta, jednom riječju Amerika.“, prokomentirao je oduševljeni Sven preporučujući mladima da se odluče na korak kojije i on učinio.

Najtraženiji nogometaši, atletičari, tenisači...

SSUSA nudi pomoć pri dobivanju stipendija za dvadesetak sportova, a najveća potražnja američkih trenera trenutno vlada za ženskim i muškim nogometašima, atletičarima, odbojkašima, košarkašima i tenisačima. Upravo je teniska stipendija pomogla Zagrepčaninu Nikoli Šolaji da upiše Holy Names University u San Franciscu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon završetka Športske gimnazije odlučio sam se za odlazak u SAD kako bi mogao nastaviti aktivno se baviti tenisom, zajedno sa studiranjem i učenjem. Ovdje sam već skoro tri mjeseca i jako mi se sviđa. Dobra organizacija koja omogućuje oboje odjednom mi se najviše svidjela. Stekao sam jako puno prijatelja raznih nacionalnosti, poboljšao engleski i posjetio puno novih lijepih lokacija u Kaliforniji. Preporučio bi odlazak u SAD svakom sportašu koji ima šansu ili se premišlja.“, rekao je Šolaja.

Maturanti i studenti iz Hrvatske, koji se bave nekim od navedenih sportova, a željeli bi studirati u SAD-u mogu se prijaviti na info@ssusa.eu. Za više informacija mogu posjetiti stranicu www.ssusa.eu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo