Kosor: Sljedećih šest mjeseci bit će još teže

Urednici Večernjaka nastojali su u uvodu intervjua ilustrirati koliko je premijerka zauzeta. 'I kad sam slobodna nedjeljom poslijepodne, ne znam se više odmarati, uvijek u nekim papirima...

6.7.2010.
1:02
VOYO logo

Premijerka Jadranka Kosor nije znala odgovoriti na pitanje kada će od Hrvatske udruge poslodavaca dobiti popis neplatiša i objaviti listu dužnika.

"Izgleda da to neću dobiti ni tako lako ni tako skoro", rekla je premijerka u velikom intervjuu za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na primjedbu kako najdulje rokove plaćanja ima Todorić, te na pitanje hoće li o tome s njime razgovarati, Kosor je odgovorila potvrdno:

"Jedno od ključnih pitanja, kada govorimo o nelikvidnosti, jest ovo: koje su to od 19.215 tvrtki koje nemaju niti jednog zaposlenika, a duguju više od 12 milijardi kuna. To je za rubriku 'vjerovali ili ne'. HUP tvrdi da oni to nemaju, da ne mogu objaviti", istaknula je Kosor, kojoj se nisu svidjele izjave da je bolje ulagati u Srbiju nego u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neshvatljive su mi takve poruke, navela je Kosor, te dodala kako nije dobro da ugledni gospodarstvenici šalju poruku da u Hrvatsku nije dobro investirati.

Premijerka je priznala kako ne misli da su izbori gubljenje vremena, ali i navela da bismo u slučaju izvanrednih izbora za to vrijeme još dublje potonuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je dočekalo ovu Vladu. Sad više nema odgađanja. Rekla sam da mi je protekla godina bila najteža u životu. Sljedećih šest mjeseci bit će još teže, ali ipak sam puna optimizma", poručila je Kosor.

Nije isključila ni da bi za izlazak iz krize pokušala okupiti veliku koaliciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmišljam o svemu. Ovo je na neki način test bi li to ikada u budućnosti Hrvatske bilo moguće. Prave dubinske reforme tek nas čekaju. Ovo što sada činimo je nastojanje da se izvučemo iz krize, ali dubinske reforme tek slijede. A za dubinske reforme trebamo okupljanje svih relevantnih političkih snaga: i HDZ-a, i SPD-a, i ostalih parlamentarnih stranaka", rekla je Kosor.

Urednici Večernjaka nastojali su u uvodu intervjua ilustrirati koliko je premijerka zauzeta. "I kad sam slobodna nedjeljom poslijepodne, ne znam se više odmarati, uvijek u nekim papirima...", kaže premijerka. Tako je i jedini termin za razgovor s urednicima Večernjeg lista imala u nedjelju dopodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201007050017006 arti-201007050362006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo