SMJENA TURISTA / Kilometarske kolone na granici s BiH: Gužve su i na A1, A3 i Ipsilonu

Image
Foto: Duško Marušić/Pixsell

Na Plovaniji se na izlazu iz Hrvatske čeka 2,15 sati, a na Kaštelu 2 sata, dok se na ulazu u Hrvatsku na ta dva prijelaza čeka sat vremena

22.7.2018.
12:56
Duško Marušić/Pixsell
VOYO logo

Pojačan je promet na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A3 Bregana-Lipovac u oba smjera te na Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije, a na graničnim prijelazima Plovanija i Kaštel osobna vozila na izlazu čekaju oko dva sata, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 15,20 sati.

Na Plovaniji se na izlazu iz Hrvatske čeka 2,15 sati, a na Kaštelu 2 sata, dok se na ulazu u Hrvatsku na ta dva prijelaza čeka sat vremena. Prema izvješću HAK-a, na prijelazima Rupa i Pasjak čeka se 20 do 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova. Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni te HAK vozačima savjetuje  da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

>> Promet srednje gust, na ulazu na Macelj čeka se do sat i pol 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na A1 kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 4 km; u smjeru mora nema dužih čekanja; kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1,5 km,  predmeti na kolniku na 172./173. km u smjeru Zagreba.

Na A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je duga oko 1,5 km. Vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Frukov Krč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na A8 - Istarskom ipsilonu - zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila je duga oko 2 km i dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Na Krčkom mostu promet je vrlo gust u oba smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Kilometarske kolone na prijelazu granice između BiH i RH

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kilometarske kolone vozila stvorile su se u nedjelju na prijelazu granice između Bosne i Hercegovine i Hrvatske na jugu, kamo turisti iz unutrašnjosti idu u potrazi za osvježenjem u Jadranskom moru. 

Prema izvještaju Auto moto saveza (AMS) u Bosni i Hercegovini, sa sjedištem u Mostaru, iznimno je pojačan promet na izlazu iz BiH na skoro svim graničnim prijelazima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše gužve su na graničnim prijelazima Doljani kod Metkovića, Bijača koji iz BiH vodi prema Dalmatini, zatim prolazu kroz Neum te na oba granična prijelaza, kao i granični prijelaz Ivanica koji vodi prema Dubrovniku.

Na prijelaz granice čeka se i do dva sata. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, javljaju iz AMS u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo