zaslužila je 'poklončić' / Josipa Rimac 'sredila' prijateljici državni ispit, a ona ga pala i uz njenu pomoć: 'Dobit ćeš sve što treba!'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL/Shutterstock

Rimac je od načelnice Terezije Marić tražila da joj pošalje pitanja za državni ispit kako bi ih proslijedila svojoj prijateljici.

2.9.2020.
11:55
Dalibor Urukalovic/PIXSELL/Shutterstock
VOYO logo

Bivša HDZ-ova tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac pod istragom je USKOK-a, a između ostalog, na teret joj se stavlja što je svojim prijateljima i kolegama iz stranke pomagala srediti prolazak na državnim stručnim ispitima, prenosi Telegram, dodavši da je njezina prijateljica, inače matičarka iz Knina, uspjela pasti državni ispit nakon što ga joj je Rimac pokušala srediti.

Jelena Drlja, 34-godišnja matičarka u Upravnom odjelu za opću upravu Šibensko-kninske županije također je pod istragom Uskoka, a istražitelji su utvrdili da je 13. studenoga 2018. Josipi Rimac Whatsappom slala poruke tražeći je pomoć jer uskoro polaže državni stručni ispit za matičara. "Mogu li dobiti pitanja?", pitala je Drlje Josipu Rimac. Ona joj, zabilježeno je, odgovara da će sve biti u redu i dodaje: "Riješit ćemo. Dobit ćeš sve što treba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NIZ INSINUACIJA' /

USKOK reagirao na tekst 'Kamo je nestala memorijska kartica s razgovorima Josipe Rimac'

Image
'NIZ INSINUACIJA' /

USKOK reagirao na tekst 'Kamo je nestala memorijska kartica s razgovorima Josipe Rimac'

Ispitivačica je nije htjela pustiti

U dokazima je, prenosi Telegram, zabilježeno i da je Rimac Viberom slala poruke Tereziji Marić, načelnici Samostalnog sektora za građanska stanja i modernizaciju upravnog postupanja u Ministarstvu uprave, u kojima Rimac kaže da joj prijateljica "polaže ispit u subotu" na što joj je, tvrdi Uskok, Marić odgovorila da će "staviti zvjezdicu".

Prema informacijama USKOK-a, Drlje se nije snašla na ispitu, a u porukama stoji kako je Rimac obavijestila o tome koje je dijelove uspjela napisati, a koje nije, na što je Rimac kontaktirala načelnicu Marić i rekla je Drlje "zapela". Marić je navodno došla do ispitivačke komisije nakon čega je, kako kaže USKOK, napisala Josipi Rimac da je "ispitivač Marijana", koja je rekla da je "rješenje loše" i da "je ne može pustiti", misleći na Jelenu Drlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić je u porukama naglasila kako je ispitivačica Marijana Smiljanić jako teška i da je Jelenu Drlje srušila baš u kategoriji koja je važna za nju kao matičarku.

"Pala sam. Sljedeći put sredi mi da polažem kod Lidije"

Jelena Drlje ponovno je pristupila ispitu 15. prosinca 2018. godine, a desetak dana ranije, stoji u priloženim dokazima, pitala je Rimac može li joj srediti drugu ispitivačicu i može li vidjeti koji će zadaci biti na pismenom ispitu, "čisto da se pripremi", kaže Drlje u porukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Rimac moli načelnicu Marić da provjeri "kod koga će ona njezina Jelena" polagati ispit i koja će biti pitanja, na što joj Marić odgovara da će pitati Mariju Kordić, voditeljicu Službe za državni ispit. Istražitelji su našli ključni dokaz, a to su poruke u kojima je Terezija Marić poslala Josipi Rimac pitanja i priloge za državni stručni ispit nakon čega ih je Rimac proslijedila svojoj prijateljici.

Iz dokumentacije kojom raspolaže USKOK, prenosi Telegram, proizlazi da je Jelena Drlje 15. prosinca 2018. položila državni stručni ispit, a to je, tvrde istražitelji, porukom javila i Josipi Rimac kojoj je zahvalila napisavši joj da "zaslužuje poklončić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo