Jasno, novinari su krivi za ružnu sliku o svećenicima

'Vrijeme u kojem živimo nerijetko promatra svećenika u vrlo okrnjenoj slici 'religioznog profesionalca'. Tome u velikoj mjeri pridonose mediji, pišu biskupi svećenicima.

15.4.2010.
12:31
VOYO logo

Za lošu sliku svećenika u društvu biskupi su, naravno, okrivili medije. Da bude lakše braći svećenicima, uputili su im pismo u kojem pojašnjavaju zašto u Hrvatskoj nisu na dobrom glasu.

"Vrijeme u kojem danas živimo nerijetko promatra svećenika u vrlo okrnjenoj slici 'religioznog profesionalca'. Tome u velikoj mjeri pridonose mediji, koji često neopravdano, neprovjereno i nepravedno prikazuju svećenika u kontekstu skandala i osobnih slabosti", pišu biskupi svećenicima, a prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ne želimo negirati negativnosti, no u medijima se ne može naći gotovo ništa od požrtvovnoga, predanoga i postojanoga rada svećenika na dobrobit vjernika i svih ljudi koji se svećeniku obraćaju. A svećenici su uvijek u povijesti, s povjerenim im narodom i u zajedništvu sa svojim biskupima, podnosili sve terete i 'žegu dana' u najtežim trenucima za hrvatski narod, Crkvu i Domovinu. To čine i danas. Zato mi, pastiri Crkve u Hrvatskoj, izričemo vama, svećenicima, koji s nama izgarate na njivi Gospodnjoj, priznanje i zahvalnost za predani svećenički rad i nesebično služenje čovjeku i svijetu današnjice", stoji u pismu biskupa svećenicima, u kojemu ih pozivaju na grobove kardinala Alojzija Stepinca i o. Ante Antića, kojim se zaključuje i proljetno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije.

Prethodni članci:

arti-201003220488006 arti-201003180603006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo