odbrojavanje počelo / Istražili smo što vrijedi kupiti na Crni petak: u svijetu počinju kampiranja, a u Hrvatskoj tek skromni popusti

Sutra je Black Friday - za dan velikih sniženja u svijetu već počinju dežuranja pred prodavaonicama - a u Hrvatskoj upozorenja, čak i banaka

23.11.2017.
19:15
VOYO logo

Ako pitate naše trgovce isplati li se sutra kupovati, reći ce vam "da". U bilo kojem trgovačkom centru ovih dana mogli ste vidjeti popuste i do 50 posto. No, iako se zbog toga  čini da je ovaj američki trend na velika vrata stigao u Hrvatsku, nažalost, imamo loše vijesti.

Velika snižanje kakva gledate u  američkim filmovima, naši novčanici ipak neće osjetiti. Kod nas se sniženja kreću tek od nekih 20 do 50 posto, a u većini trgovina sniženja će biti tek na dio asortimana tako da vrlo lako možete ostati bez željenih predmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da neće biti filmskih sniženja i gužvi, dobra vijest je da svatko tko sutra ide u kupovinu, moći će je obaviti u miru i bez dužih čekanja

Odbrojavanje je počelo. Za najluđi shooping dan u godini trgovci su spremi, ali potrošači baš i ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prodavačima je u planu sa sniženim cijenama sutra privući što više kupaca. Na sniženju se mogu kupiti kućanski aparati, odjeća, obuća i nakit. U ponudi su i satovi sniženi čak 60 posto.

Crni petak u Americi izgleda ovako - dugi redovi, naguravanje, velika sniženja i masovna rapsodija. No, crni se petak polako udomaćio i u našim trgovinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski potrošači su prihvatili razne akcijske prodaje pa tako i crni petak i koriste mogućnost kupnje robe po znatno sniženim cijenama", komentirala je Dijana Kladar, predsjednica Saveza potrošačkih udruga.

Uz trgovine, crni petak donosi i popuste za kupnju putem interneta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za ovaj crni petak smo pripremili s našim partnerima više od 30 tisuća proizvoda iako je fokus na dječjim igračkama, božićnim poklonima i ukrasima za uređenja doma, odjeću i obuću", kazala je Tana Zimmermann iz bazzar.hr.

No, nisu sve internetske platforme sigurne pa iz Hrvatske udruge banaka upozoravaju da su se na stranicama društvenih mreža pojavili oglasi koji upućuju na zlonamjernu kupnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako je važno da, ako kupujete, idete na njihove službene stranice. Izuzetno je važno da kupujete od provjerenih kupaca jer ako uzimate od trgovaca koji su se najednom pojavili postoji mogućnost da je prijevara", upozorava Dijana Kladar.

Dobra vijest za hrvatske online šopingholičare je da više neće biti diskriminirani - već će moći kupovati sa svih internetskih stranica u EU - ali tek sljedećeg Božića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani su Hrvati na crni petak obavili oko 6 milijuna kupnji

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo