trovanje pužomorom / Hoće li im netko pomoći? 'Monstrum nam već petu godinu zaredom truje mačke, ugibaju u strašnim mukama, a nikoga nije briga'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Nema koga nije zvala - od komunalaca, policije do veterinarskih inspekcija, ali nitko nije želio doći, samo su prebacivali odgovornost i nadležnost

24.1.2018.
8:01
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

"Dosad ih je otrovano tridesetak, a to se uvijek događa u isto doba godine. Ne znam jeste li ikad vidjeli kakve muke trpi maca koja se otruje pužomorom. Ja, nažalost, jesam. To je negledljivo. Mačka se grči i od bolova udara glavom o zid, balkon, vrata – prvo na što naiđe. A iz nje istekne vjerojatno sva tjelesna tekućina. Za pet do maksimalno deset minuta ugibaju u strašnim bolovima. I znate, neće mačke svašta pojesti, tako da se počinitelj očito jako dobro potrudio i otrov zakamuflirao u neku paštetu ili sličnu 'bolju' hranu za mačke", zgroženo je ispričala Ivana Terze za Slobodnu Dalmaciju čije su dvije ljubimice uginule u strašnim bolovima u mjestu Kamenu.

Naime, ove strahote događaju se već petu godinu zaredom, a stanovnike najviše ljuti što se svi prave kao da se nikoga to ne tiče. Nakon što je pronašla dvije mačke mrtve, Ivana je provela četiri sata na telefonu s nadležnim službama. Nema koga nije zvala - od komunalaca, policije do veterinarskih inspekcija, ali nitko nije želio doći, samo su prebacivali odgovornost i nadležnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terze objašnjava kako svatko može upotrijebiti pužomor na svom posjedu, ali pritom mora obavijestiti susjede i označiti mjesto na kojem se nalazi, što su i potvrdili iz policije. Tu su u pitanju i djeca.

"I susjedi i ja već duže vrijeme sumnjamo na istu osobu, ali budući da nemam dokaza, ne mogu je prozivati imenom i prezimenom", kazala je Ivana za Slobodnu Dalmaciju koja se i dalje nada da će ovaj zločin ipak postati nečija briga te da će se ipak istražiti slučaj višegodišnjeg trovanja mačaka po Kamenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu priču možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo