UZDANICA VLADAJUĆIH / HDZ-ovac okreće priču? Ne traži stan nego samo ključ, a objašnjenje zašto su ga koristile učiteljice je pomalo nadrealno

'Naši didi, naši oci, činili su ovu kuću na Salima isključivo za profesore i nastavnike koji će ovdje raditi, predavati. Iz svojih ust, iz svojih džepova naši su stari odvajali šold', jasan je tamošnji knjižničar.

18.8.2023.
22:58
VOYO logo

HDZ-ov saborski zastupnik Rade Šimičević prije 33 godine radio je u Osnovnoj školi "Petar Lorini" u Salima, a njegova supruga Vesna do 1994. godine. U to su vrijeme živjeli u učiteljskom stanu koji su dobili na korištenje.  Oko svega poslije saborski zastupnik i Sale imaju različita tumačenja.

Općina Sali, jasno poručuje da je stan namijenjen učiteljima u školi. Načelnik općine Sali tvrdi da su svi učitelji dobili isti ugovor i u trenutku u kojem prestaju raditi za školu, prestaju koristiti stan u općinskom vlasništvu, a slično govore i mještani. "Naši didi, naši oci, činili su ovu kuću na Salima isključivo za profesore i nastavnike koji će ovdje raditi, predavati. To je namjenski stan. Iz svojih ust, iz svojih džepova naši su stari odvajali šold", tvrdi tamošnji knjižničar, Ante Mihić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZA RUBRIKU 'VJEROVALI ILI NE' /

HDZ-ovac svojata stan na moru u kojem je boravio prije 30 godine kada je radio u školi: Pokrenuo je i tužbu protiv općine!

Image
ZA RUBRIKU 'VJEROVALI ILI NE' /

HDZ-ovac svojata stan na moru u kojem je boravio prije 30 godine kada je radio u školi: Pokrenuo je i tužbu protiv općine!

Tvrdi da supruga ima stanarsko pravo

No Šimičević tvrdi da je njegova supruga dobila stanarsko pravo. "Moja supruga ima legitimno stanarsko pravo u jednom od školskih stanova i ključ je imala samo ona", tvrdi Šimičević. Dodaje da je njegova supruga 1995. godine podnijela zahtjev za kupnju stana. Nije potpuno jasno zašto onda stan nisu otkupili od Općine koja im je dala stanarsko pravo i tvrdila vlasništvo, u ovom slučaju Zadar.

Nije jasno ni kako su onda stan koristile druge učiteljice. Neki mještani tvrde da Šimičevićevi nikada nisu vratili ključ, nego da kada bi učiteljica odlazila kući preko ljeta, oni bi ulazili u stan i besplatno ljetovali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Primala je druge učiteljice da ne budu same'

HDZ-ovac pak ima pomalo neobično objašnjenje. "Moja je žena primala druge učiteljice da ne budu u selu same. Tu priča sa stanom staje, dok nije načelnik došao i provalio u stan i pobacao stvari, a nas nije izvijestio", objašnjava saborski zastupnik Šimičević.

Načelnik općine Sale na to odgovara: supruga mu nije stekla stanarsko pravo, a na sudu uopće ne potražuju stvari, već ključ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima jedna zanimljiva usporedba. Zamislite da svaki svećenik kada odlazi iz župne kuće traži da ta kuća bude njegova. Pa, ljudi moji, di bismo mi došli", komentira knjižničar Mihić.

Ako je vjerovati zastupniku, oni stan ne žele, pa će 70 kvadrata prvi red do mora sigurno ostati u vlasništvu Općine Sali. Međutim, time kako je uopće moglo doći do dijametralno suprotnih tumačenja propisa, mora se baviti sud u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo