Dubrovačka javna fontana postala zahod!

21.8.2011.
12:10
VOYO logo

Stanje na divljem "deponiju" dodatno pogoršavaju ljetne vrućine, pa stanari i zaposlenici odjela Dubrovačkih muzeja svako jutro započinju uz nepodnošljiv smrad smeća, mokraće i izmeta. Neugodnom mirisu izloženi su i mnogobrojni turisti kojima je muzej Rupe redovita postaja u obilasku dubrovačke spomeničke jezgre.

Stanari su posebno zabrinuti jer je netko nedavno uklonio ventile sa špina na fontani u ulici Od šorte, zbog čega je nemoguće isprati nakupljenu prljavštinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutačno se fontanom služi samo susjeda koja vodu otvara pomoću kliješta. Sadržaj kante u koju obavlja nuždu prolijeva u fontanu. Navodno su joj iz Vodovoda nudili priključak, međutim, ona ga je odbila. Osim što lijepi predio Grada ovako dolazi na zao glas, zakinuti su i turisti koji više ne mogu piti iz javne gradske fontane", negoduju stanari koji su proljetos peticijom od Sanitarne inspekcije, gradske uprave i Centra za socijalnu skrb zatražili žurno uklanjanje izvora zaraze, piše Slobodna Dalmacija.

Bez osnovnih uvjeta za život

U dopisu su upozorili na teške socijalne prilike Kate Mirojević i napomenuli kako prostor od 18 četvornih metara u kojem živi nema osnovnih uvjeta za stanovanje jer nema ni tekuću vodu ni kanalizacijski odvod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Grada Dubrovnika poručili su kako su više puta intervenirali na navedenoj lokaciji, te da su sa situacijom upoznali Centar za socijalnu skrb, koji je prije pola godine počeo postupak koji bi trebao rezultirati dodjelom primjerene skrbi problematičnoj stanarki. Kako se čini to neće ići lako, jer je evidentirana i nespremnost Kate Mirojević na suradnju s nadležnim institucijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo