Drama u zrakoplovu CA, morali hitno sletjeti

Zrakoplov Croatia Airlinesa koji je u ponedjeljak u jutarnjim satima iz Zagreba krenuo za Kopenhagen, nakon kratkog vremena vratio se u zagrebačku zračnu luku Pleso.

18.1.2012.
7:02
VOYO logo

"Došlo je do indikacija tehničkog kvara na vratima za prtljažni prostor aviona. U skladu sa sigurnosnim procedurama za takve slučajeve, piloti su odlučili zrakoplov vratiti u Zagreb gdje je i tehničko središte Croatia Airlinesa. U Zagrebu je obavljena sigurnosna provjera i tom je prigodom utvrđeno da je riječ o pogrešnoj indikaciji tehničkog kvara", kazao je glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić za Dnevnik.hr.

Objasnio je kako se u zrakoplovu Dash -8-Q400 u kokpitu nalazi 'tisuću lampica' te kako je jedna od njih upozorila da nisu propisno zatvorena vrata. No, Janušić je naglasio je kako je nemoguće da zrakoplov poleti, a da nisu zatvorena bilo koja vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnili 90 minuta

Ipak, pilot je vratio zrakoplov na Pleso radi sigurnosne provjere, a nakon nadopune goriva, svih 62 putnika poletjelo je u Kopenhagen, u koji su stigli s kašnjenjem od 90 minuta.

"Ovakve pogrešne indikacije povremeno se događaju, no sigurnost letenja i putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. Zrakoplov je i s takvom indikacijom bez ikakvog rizika mogao odletjeti na odredište. No, u Croatia Airlinesu sigurnost je prioritet poslovanja", kazao je Janušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo