božićno 'antičudo' / Biskup župniku koji je raspustio zbor zbog tračeraja: 'Izgladi stvari i ispričaj se'

Image
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Varaždinski biskup Josip Mrzljak komentirao je raspuštanje crkvenog zbora u Reki

18.12.2018.
16:14
Marijan Sušenj/PIXSELL
VOYO logo

Nezapamćena situacija na nedjeljnoj svetoj misi u mjestu Reka pokraj Koprivnice. Svećenik je s oltara raspustio crkveni zbor jer su članovi, kako je objasnio, stari, tračaju i šire negativnu energiju.

Tom prigodom je i varaždinski biskup Josip Mrzljak komentirao je raspuštanje crkvenog zbora u Reki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije vlč. Križanac usred mise raspustio zbor, nego na kraju, kada su bile župne obavijesti. Neke stvari su mediji krivo protumačili. Župnik je želio dobro, pomladiti zbor, ali je krivo ispalo. Razgovarao sam s vlč. Križancem o ovome. Žao mi je da su se neki malo uvrijedili na raspuštanje zbora, ali uputio sam župnika da izgladi stvari i ispriča se ako je potrebno", rekao je biskup Mrzljak, prenosi regionalni.com.

Podsjetimo, župnik Presvetog Trojstva u Reki, koprivničkom prigradskom naselju, prošle nedjelje je javno na misi raspustio crkveni zbog jer je prestar. "Župnik je javno zahvalio zboru na suradnji i kazao im da na njih više ne računa jer su stari, šire negativne vibracije i samo tračaju. Osim toga, prigovorio im je što njihova djeca i obitelji ne dolaze u crkvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njemu, stariji od 60 ne mogu na kor. Zar postoji zakon koji propisuje s koliko godina čovjek treba prestati pjevati u zboru? Zašto on kao dušobrižnik ne animira vjernike, pa bi ih više dolazilo", zapitala se vjernica koja je te nedjelje bila na misi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo