Oporba i interpelacija / Beroš preživio maratonsku cjelonoćnu raspravu u Saboru: Oporbene argumente slušao je gotovo sedam sati

Oporba je nezadovoljna, a vladajući krivca nalaze u suprotnoj strani

11.12.2020.
20:30
VOYO logo

U Saboru maratonska cjelonoćna rasprava: oporba je propitivala odgovornost ministra zdravstva, premijera, Vlade i Stožera za stanje u sustavu kojemu, kako tvrde, prijeti kolaps.

I danas negoduju zbog termina u koji je stavljena interpelacija na što HDZ uzvraća - sami ste krivi, a što se zdravstva tiče poručuju: "Možemo podnijeti i gore stanje, krizom se upravlja dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O interepelaciji koju je zajednički pokrenula oporba, raspravljalo se do 3 i pol ujutro:

"Nakon svih upozorenja, šest najgorih regija, najveća incidencija i smrtnost te da neki ne mogu do terapije za maligne bolesti, vi tvrdite da je sve pod kontrolom", rekla je saborska zastupnica Sandra Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BURNO U SABORU /

Rat interpelacijama, muke po glasanju. HDZ: Niti smo glupi, niti će nam loši đaci diktirati tempo...

Image
BURNO U SABORU /

Rat interpelacijama, muke po glasanju. HDZ: Niti smo glupi, niti će nam loši đaci diktirati tempo...

Ministar Beroš slušao je oporbene argumente gotovo sedam sati i objašnjavao zašto građani sukladno brojkama, unaprijed ne znaju koje nas mjere čekaju:

"Je li vrijeme za metodu semafora", pitao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je naš odabir je svakodnevna evaluacija. Zemlje koje su imale metodu semafra, neke od njih i nakon tvrđeg lockdowna nemaju bolje rezulate", poručio je Beroš.

Sustav je spreman i na veće izazove - tvrdi HDZ-ova zastupnica i bivša članica Stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I to nije napravaila oporba ni netko tamo. To je napravila Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem", izjavila je Maja Grba Bujević.

I dan poslije, kriza u sustavu top je tema. No nisu baš svi zadovoljni razninom noćne rasprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo zatvarati oči pred postojećim problemima jer u nepunih četiri tjedna udvostručio se broj novooboljelih, a umrlih je dva i pol puta više i očito nešto ne štima", izjavila je saborska zastupnica Andrea Marić.

"Ja sam rekao sam da oporba koja je predložila tu akciju u principu sedam, osam sati nije izgovorila nijednu rečenicu u smislu poboljšanja situacije i općeg dobra, dok su se vladajući nadmetali tko će bolje braniti ministra", rekao je Milan Vrkljan, saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba je nezadovoljna i, kako kažu, porno-terminom koji su dobili - dok vladajući krivca nalaze u suprotnoj strani.

"Kada bi oporba bila koncentrirana na zakone o kojima raspravljamo, kada bi znala o čemu se radi u pojedinom zakonu, a ne pričala o svemu, možda bi njihove točke došle malo prije na red, a ne navečer u osam ili devet sati, kako je to bilo jučer", poručio je Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interpelaciju će vladajuća većina odbiti na glasanju u utorak, zadnjeg dana prije ustavom propisane stanke. No Sabor će nastaviti s radom do vikenda, na izvanrednoj sjednici.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo