BEROŠ KOMENTIRAO SKANDAL U KB DUBRAVA I OBJAVU O 'OPĆOJ MOBILIZACIJI'; Sindikat liječnika: / 'Nespretno se izrazio'

Image
Foto: Pixsell

'Željeli smo postići mobilizaciju cjelokupnog korpusa.

27.10.2020.
15:23
Pixsell
VOYO logo

Nakon što je najavio, kako kaže, slikovitu mobilizaciju zdravstva, ministar zdravstva Vili Beroš u objavi za medije pojasnio je svoj poziv.

"Mislim da je vrijeme za slikovitu mobilizaciju. Govorim o potrebi da svi funkcioniraju kako bismo maksimalno odgovorili na ovu ugozu", rekao je Beroš uvodno, prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je naša obaveza i to je smisao ovoga što sam objavio," pojašnjava Beroš. Govorio je o popunjenim kapacitetima u bolnicama.

"Oni na koje se odnosi moja objava će se porepoznati. Potrebno je da se homogenizirano", kazao je. "Željeli smo postići mobilizaciju cjelokupnog korpusa. Liječnike iz mirovine nismo mislili staviti na liječenje covid-bolesnika. To nije neka formalna objava jer ona vrijedi od 14. ožujka, već više kao apel", tvrdi ministar zdravstva. "Zahvaljujem svima koji su to do sada radili i apeliram na ostale da se pridruže", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako je njegova današnja objava na Facebooku bila slikovita.

'Na svima je da se pridružimo težnji'

"Postoje i drugi faktori koji se trebaju priključiti ukupnoj borbi protiv epidemije. Svjedočimo opterećenosti epidemiološke službe, praćenje kontakta je zapelo, na svima je da se pridružimo težnji i borbi protiv epidemije. Praćenje kontakta je najvažniji alata u borbi protiv širenja virusa", odgovorio je na pitanje što još može tražiti od doktora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je poručio: "Veseli broj studenata koji se žele priključiti, postoji veliki broj zdravstvenih radnika, njegovatelja, njih više od 1000 na zavodu za zapošljavanje. Potičem zdravstvene ustanove da postoji modalitet za zapošljavanje.

Predsjednica Sindikata: 'Nespretno se izrazio'

Upitana za komentar ministrovih riječi, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata, Renata Čulinović Čaić, rekla je da se ministar nespretno izrazio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se na neki način ministar nespretno izrazio jer odluka o stanje mobilizacije koja je proglašena u proljetnom stadiju pandemije nikad nije stavljena izvan snage. Vjerujem da je htio naglasiti ozbiljnost situacije i javnosti ukazati na vrijeme koje nije za igru i neozbiljnost pa je na takav način to sročio. Što se zdravstvenih radnika tiče, mi smo maksimalno mobilizirani i nikome od nas ne treba naglašavati da se trebamo maksimalno angažirati. To već radimo i bez upozorenja ministra", rekla je Čulinović Čaić za 24sata.

Komentirao i situaciju u 'Dubravi'

Beroš je također naglasio da poziva sve da pogledaju katastrofične slike od proljetos te apelirao na sve da poštuju mjere kako bi se izbjegao taj scenarij. Što se tiče situacije u 'Dubravi' komentirao je: "Svaku kritiku na svoj rad prihvaćam, ako je ona utemeljena. Hvala svima koji ukazuju. Ali pod uvjetom da je to objektivan način izvještavanja, a ne nečim drugim motiviran način izvještavanja. Meni je dobrodošlo jer dobivam informacije o zdravstvenom sustavu. Također je naglasio da je inspekcija u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je danas putem Facebooka u dramatičnoj objavi najavio potpunu mobilizaciju zdravstva, ministar zdravstva Vili Beroš objasnio je da je pod tim želio reći kako svi u zdravstvu trebaju shvatiti ozbiljnost situacije s obzirom na epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj.

Image
BEROŠ OBJASNIO ŠTO JE MISLIO S DRAMATIČNOM OBJAVOM O MOBILIZACIJI: /

'Tko zna koliko će još sestara biti u samoizolaciji ili zaraženi'

Image
BEROŠ OBJASNIO ŠTO JE MISLIO S DRAMATIČNOM OBJAVOM O MOBILIZACIJI: /

'Tko zna koliko će još sestara biti u samoizolaciji ili zaraženi'

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo