BANDIĆ I LOVRIĆ BACILI U VJETAR 12,5 MILIJUNA KUNA? / Projekt koji je izazvao buru u javnosti ima ozbiljan propust

Image
Foto: PIXSELL, Tomislav Miletić

Za projekt nabave školskih odora za učenike 48 zagrebačkih osnovnih škola Grad Zagreb izdvojio je gotovo 12,5 milijuna kuna, no možda ih je bacio u vjetar.

6.9.2017.
13:46
PIXSELL, Tomislav Miletić
VOYO logo

Naime, trećina zagrebačkih osnovnoškolaca s početkom nove školske godine dobit će komplete odora za koje su se odlučili njihovi roditelji, nastavnici i ravnatelji, no nitko ih ne može natjerati da ih odjenu i nose. Nabava tih odora ukupno je koštala 12.446.250 kuna, piše Dnevnik.hr.

U projekt se uključilo 48 škola

"Nošenje školskih odora nije obvezno niti u jednoj školi koja se odazvala inicijativi da se one nabave njihovim učenicima", kazao je za Dnevnik.hr Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pilot-projekt uvođenja školskih odora uključeno je 48 zagrebačkih osnovnih škola, odnosno 23.272 učenika, a u 31 školi odore su dobili svi učenici, dok su se u 17 škola za odore odlučili samo pojedini razredi koji su ih dobili još proljetos. Tijekom rujna odore bi trebali dobiti i ostali učenici.

U paketu su dvije majice kratkih rukava i jedna majica dugih rukava s kapuljačom te tenisice Startas, a za nabavu je angažirana tvrtka URIHO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UČENICI USKORO U KUTAMA, UNIFORME STIŽU U ZAGREBAČKE ŠKOLE: /

Svaka škola dizajnirat će svoje

Image
UČENICI USKORO U KUTAMA, UNIFORME STIŽU U ZAGREBAČKE ŠKOLE: /

Svaka škola dizajnirat će svoje

Isticati se znanjem i vrlinama, a ne odjećom

Početkom veljače ravnateljima svih zagrebačkih osnovnih škola upućen je dopis u kojem su zamoljeni da oprezno pristupe pitanju uvođenja školskih odora uvažavajući pritom mišljenja učitelja, roditelja i samih učenika. Time se, po riječima pročelnika Lovrića, htjelo promovirati poticajno radno okružeje u kojem će se učenici isticati svojim "znanjem, pozitivnim ponašanjem, prijateljskom, vršnjačkom i kolegijalnom suradnjom i empatijom, a ne odjećom".

"Nošenje školske odore ima za cilj pomoći djeci u razvijanju osjećaja pripadnosti razrednom odjelu i školi u cjelini i nikako ne smije biti razlikovni čimbenik u bilo kojem pogledu", kazao je Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, isto tako, u dopisu upućenom ravnateljima još u veljači istaknuto je da učenici koji ne budu nosili odore, bez obzira na razloge nenošenja, neće biti sankcionirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike