BISKUPI U SAD-u OBJAVILI POPIS SVEĆENIKA PEDOFILA: / Na popisu se našao i svećenik iz Hrvatske koji je prije služio u Teksasu

Image
Foto: Facebook/Župa Biokovska

Tvrdi da nikad ni za što nije bio optužen te da je otišao iz SAD-a jer imao rodbinu u Argentini, a 20 godina je vodio župu u Hrvatskoj

2.2.2019.
9:10
Facebook/Župa Biokovska
VOYO logo

Čelnici Katoličke Crkve u Teksasu identificirali su oko 300 svećenika i ostalih optuženih za seksualno zlostavljanje djece. “Teksaški biskupi odlučili su objaviti imena tih svećenika jer je to ispravno i pravedno te ponuditi iscjeljenje i nadu žrtavama”, rekao je kardinal Daniel DiNardo u biskupiji Galveston-Houston i predsjednik američke Konferencije katoličkih biskupa.

Image
VELIK SKANDAL U TEKSASU: /

Čelnici Katoličke Crkve prokazali 300 svećenika optuženih za zlostavljanje djece

Image
VELIK SKANDAL U TEKSASU: /

Čelnici Katoličke Crkve prokazali 300 svećenika optuženih za zlostavljanje djece

'Nikad nisam bio optužen'

Na tom popisu je i ime jednog hrvatskog svećenika, don Ivana Turića. Ne navodi se za koje je djelo danas 79-godišnji svećenik optužen neko se samo navodi biskupija, župe u kojima je služio dok je bio u Teksasu, godina rođenja te kako je zaređen 1968. a protjeran 1977.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Ja nikad nisam bio optužen i nikad nisam bio ni u kakvim problemima, no danas možeš očekivati svašta, pa i da me stave na neki popis, rekao je jučer, potpuno miran, don Turić za 24sata. Kako i zašto je 1977. otišao iz SAD-a, pak, ima svoje objašnjenje.

'Što se tiče pedofilije, to je najgore. Baš se grozi čovjek'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može biti da sam otišao te godine. Imao sam rodbinu u Argentini, gdje je bila potreba za svećenicima, i tako sam onamo otišao. U Hrvatsku sam se vratio 1996." rekao je. Točnije, otišao je u Župu Biokovsku koju je vodio idućih 20 godina. Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić umirovio ga je 2016.

Kaže da se zgraža nad pedofilijom

Don Turić ističe kako je za popis svećenika upletenih u pedofilske skandale čuo tek od novinara koji su mu rekli da je i on ta tom popisu. Nad pedofilijom se, tvrdi, zgraža:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo mi ljudi i možemo imati i razne seksualne sklonosti, ali što se tiče pedofilije, to je najgore. Baš se grozi čovjek.", komentirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo