VIDEO: / On digne plavce na noge kad god izađe na ulicu

Malo je toga danas što može izazvati šok i privući pažnju prolaznika na ulicama New Yorka, no ulični umjetnik Andy Golub u tome uvijek uspije. Pogledajte što je ovog puta alarmiralo policiju!

1.9.2011.
11:54
VOYO logo

Ulični umjetnik Andy Golub odlučio je iskoristiti Time Square kao svoj umjetnički studio, a golo tijelo modela Zoe West poslužilo mu je kao slikarsko platno. Na taj je način ovaj popularni umjetnik objedinio strast za umjetnošću i body paintingom.

Njegov neobičan projekt u koji je bila uključena golotinja na javnom mjestu izazvao je velik interes javnosti, ali i policijskih snaga. Iako su Njujorčani naučeni na svašta, Golubov projekt nije prošao nezamijećeno, a mnogi su se šokirali vidjevši golu guzu i grudi u centru grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako sam umjetnik u svom izričaju ne vidi ništa sporno, i kako sam tvrdi, 'sve radi u ime umjetnosti', policija je drugačijeg mišljenja.

Ovo mu nije prvi put da je svojim radom privukao pažnju medija širom svijeta, a početkom godine bio je uhapšen jer je slikao gole modele na javnom mjestu na Manhattanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je i ovog puta zajedno sa svojom modelom upao u probleme sa zakonom, a Zoe je zbog tog 'ispada' nakratko završila i u pritvoru. No, na kraju je puštena bez optužbi jer po zakonu New Yorka svaka žena ima pravo hodati u toplesu.

Prethodni članci:

arti-201108310235006 arti-201108300184006 arti-201108290534006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo