VIDEO: / Muzej ulične umjetnosti 'zauzeo' Dugave

Vizualno oblikovanje zida u Branimirovoj ulici u Zagrebu bio je prvi projekt Muzeja ulične umjetnosti, a nakon odličnih reakcija na prvu 'izložbu', MUU ide dalje.

23.8.2011.
17:40
VOYO logo

Nakon više nego uspješne prošlogodišnje akcije u Branimirovoj ulici u Zagrebu, Muzej ulične umjetnosti u suradnji s mrežom Europskih kulturnih instituta u Zagrebu organizirao je Street Art Festival u Dugavama.

Od 1. do 15. rujna domaći i inozemni umjetnici pokušavaju ovom novozagrebačkom kvartu podariti novo ruho. Glavni punktovi su Osnovna škola Dugave i središnja zgrada Dječjeg vrtića Tratinčica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji Muzej ulične umjetnosti bit će otvoren velikim piknikom na livadi ispred škole u četvrtak, 15. rujna u 18 sati.

Dugave nikako nisu odabrane slučajno, ističe naša sugovornica Ivana Vukšić, direktorica MUU-a, koja nam je u kratkom razgovoru otkrila što će se sve nakon 15. rujna moći vidjeti u Dugavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Vukšić kao jedan od glavnih razloga odabira Dugava za ovogodišnju akciju MUU-a ističe potrebu za decentralizacijom kulturnih sadržaja u Zagrebu, koji su tek otvorenjem Muzeja suvremene umjetnosti prešli Savu.

Uz to, u vrijeme kad su građene Dugave planirano je da budu kvart budućnosti. Imale su čak i vlastitu kabelsku televiziju, a danas se u njih gotovo ništa ne ulaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga postat će prvi novozagrebački kvart u kojem će MUU ostaviti svoj trag.

Cijela ova akcija, kojoj je cilj promicanje ulične umjetnosti i oživljavanje nekih zanemarenih dijelova grada, ne bi bila moguća bez podrške Grada Zagreba, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, TZ Grada Zagreba, EUNIC mreže kulturnih foruma u Hrvatskoj, Instituta otvoreno društvo te Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo