VIDEO: / Banksy je konačno razotkriven?!

22.1.2010.
14:28
VOYO logo

Banksyjevi grafiti godinama postižu astronomske cijene, no unatoč svom uloženom trudu da se kontroverzni umjetnik ''locira'' te unatoč prašini koju su dizala njegova djela, godinama je uspijevao ostati anoniman.

Novo zanimanje za lik ovog umjetnika potaknula je skora premijera filma o njegovom liku i djelu Exit Through The Gift Shop koji će se predstaviti na Sundance Film Festivalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U navedenom filmu misterij Banksyja trebao bi zauvijek biti riješen te bi se slavni grafiter prvi put u povijesti trebao predstaviti glavom i bradom.

No, hoće li zaista doći do najpoželjnijeg razotkrivanja ili je samo riječ o dobrom marketinškom triku, saznat ćemo uskoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je najavljen zanimljivim trailerom, pa vi sami prosudite kako će se priča o Banksyju dalje razvijati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mail Online došao je do niza dokaza koji upućuju da je anonimni grafiter Banksy 34-godišnji Robin Gunningham.

Banksy je postao poznat po svom specifičnom grafiterskom stilu, a nekim gradskim vijećnicima i tvrtkama njegove su se ilegalne slikarije na javnim zidovima itekako svidjele, te su ih zaštitili, a neke su prodane zvijezdama kao što su Angelina Jolie i Brad Pitt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.net.hr/kultura/page/2009/11/05/0102006.html Pričalo se i da se ovaj nepoznati umjetnik zove Robin Banks i da je iz Bristola, a njegovi roditelji su uvjereni da je po zanimanju soboslikar.

No, unatoč mnogim špekulacijama i nagađanjima, on je još uvijek najtraženiji 'anonimni' umjetnik na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo