Upoznajte čovjeka koji je naselio glavni gradski trg

Nemanja Mutić naselit će glavni osječki trg na kojem će pred očima prolaznika 'urediti' svoj stan, dnevni boravak i kuhinju, u kojem će boraviti i živjeti jedan dan.

1.4.2011.
12:18
VOYO logo

U nedjelju 3. travnja od 11 sati do ponedjeljka 4. travnja do 11 sati na osječkom Trgu Ante Starčevića autor Nemanja Mutić postavlja svoj konceptualni projekt "Buđenje".

Umjetnik će na trgu postaviti instalaciju dnevnog boravka koja se sastoji od tepiha, kreveta, stola sa stolicama i kućnom lampom te malom improviziranom kuhinjom, u kojoj će živjeti i boraviti 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemanja Mutić o Buđenju

Promatranjem sebe samoga i svega u prirodi što nas okružuje, drveća u parkovima, cvijeća na livadama i drugih prirodnih bogatstava, lako je uvidjeti kako ništa nije konstantno i kako se sve neprestano mijenja. Isto tako shvatio sam kako se ja sam unutar sebe mijenjam i sagledavam stvari iz nekih novih i drugačijih perspektiva.

Postoje mnoge napisane knjige, mudre izreke i snimljeni filmovi koji svjedoče o promjeni, protočnosti i o tome neprestanom mijenjanju. Moje promatranje je nakon nekog vremena preraslo u spoznaju o tome, a to je vodilo do ideje za ovaj performans koji se zove "Buđenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj projekt nije o tome kako umjetnik spava u prostoru, nego kako se budi na Trgu Ante Starčevića, "dnevnom boravku" svih Osječana, i s buđenjem proljeća zove građane u novi ciklus življenja. Namjera ovog performansa je upravo ukazati na tu promjenu i potaknuti nas da započnemo sa tim procesom buđenja.

Uviđanjem svega toga na nekoj puno suptilnijoj razini možemo prepoznati poziv koji je upućen svakom od nas pojedinačno da se na svoj individualan i prirodan način pokrenemo i započnemo sa promjenama koje nas vode prema nekom puno ugodnijem i zdravijem načinu razmišljanja, življenja i samog postojanja, prenosi Osijek031.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sama postavka neće biti ograđena niti na bilo koji način odvojena od publike, tj. slučajnih prolaznika, tako da se ostavlja mogućnost komunikacije i interakcije s ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona