Doživite romantičnu violinu - osvojit će vas!

U petak 22. listopada na redu je prvi koncert u Plavoj oktavi Zagrebačke filharmonije.

21.10.2010.
14:02
VOYO logo

A ovaj koncert bit će jedan doista poseban glazbeni doživljaj!

Koncertna večer pod naslovom "Romantična violina" predstavit će sjajnog ruskog violinista Aleksandra Trostianskog. Taj iznimni ruski virtuoz nositelj je nagrada s najvećih violinističkih natjecanja poput Paganinija u Genovi i Čajkovskog u Moskvi, a prestižni britanski The Strad označava ga "umjetnikom koji se ne smije ispustiti iz vida".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi i talentirani Trostianski pružit će nam zaista jedinstveni glazbeni užitak: virtuozni 1. violinski koncert poljskog skladatelja Henryka Wieniawskog - "tour de force" violinističkog umijeća i pravi biser glazbenog romantizma!

Pa iako će to bez sumnje biti jedan od vrhunaca večeri, s podjednakim se nestrpljenjem očekuje i izvedba skladbe Divertimento alla pasticcio - prvog u nizu novootkrivenih djela iz neponovljivog opusa Borisa Papandopula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove partiture uvijek nas oduševljavaju i idu ukorak s najvećim imenima klasične glazbe. Nepresušno vrelo glazbenih ideja koje izviru iz pera ovog majstora, bez ostatka razveseljavaju i glazbenike i publiku.

Koncert u ozračju "Romantične violine" zaključit će naposljetku još jedno majstorsko ostvarenje: sjajna i slavna Peta simfonija ruskog genija Dmitrija Šostakoviča. O ovoj simfoniji proliveno je više tinte nego o bilo kojem drugom ostvarenju glazbe 20. stoljeća, a taj originalni skladateljev glazbeni testament svojim dojmljivim zvukolikom već desetljećima osvaja publiku diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez ikakve sumnje - očekuje nas neponovljiva i jedinstvena koncertna večer s "bezbroj glazbenih doživljaja", a Zagrebački filharmoničari i maestro Shao spremno nam poručuju:

"Romantična violina" je doživljaj koji će vas sigurno osvojiti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto i vrijeme radnje: 22. listopad, KD Vatroslav Lisinski u 19:30 sati

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo