URUŠILO SE GRADILIŠTE / 2.000 spasilaca traži 17 nestalih

Image

Prilikom urušavanja gradilišta tunela na istoku Kine, poginulo je četvero, a nestalo 17 ljudi. Za njima traga čak dvije tisuće spasilaca.

16.11.2008.
16:30
VOYO logo

PEKING - Pri samom kraju radova na izgradnji 70-ak metara dugog dijela tunela podzemne željeznice u kineskom gradu Hangzhou, došlo je do urušavanja i stvaranja golemog kratera u kojeg se survalo desetak automobila i autobus. Poginula su četvorica zaposlenika građevinske tvrtke, 26 ih je ozlijeđeno, a njih još 17 smatra se nestalima.

Premda u spasilačkoj akciji sudjeluje više od dvije tisuće ljudi, vjerojatnost da će netko na površinu biti izvučen živ je minimalna. Do urušenog je gradilišta, naime, prodrla obližnja rijeka, a dubina vode na nekim mjestima doseže šest metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti su evakuirale nekoliko obitelji iz kuća u blizini, koje će morati biti srušene ne bi li teška mehanizacija mogla pristupiti mjestu incidenta.

Izvođač radova prekinuo je izgradnju svih ostalih tunela u gradu do daljnjega, a lokalni su inspektori pokrenuli istragu o uzrocima nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo