FOTO: / Nikada nećete pogoditi što je na slikama

Jeste se ikada pitali kako bi vaša najdraža alkoholna pića izgledala pod mikroskopom? Ako niste vi, pitao se znanstvenik Michael Davison koji se sjetio fotografirati alkohol – pod mikroskopom.

22.5.2012.
13:00
VOYO logo

U stvari, ideja nije bila isključivo njegova. Dok je Micheal razmišljao kako da dođe do novaca za financiranje rada svog laboratorija, jedan proizvođač kravata mu je dao ideju da fotografira koktele. Davison se od '92. bavi fotkanjem pod mikroskopom, pa je uslikavao vitamine, DNA i biokemiju.

Kravate s printom mikrofotografiranih koktela bile su jako uspješne, pa je Davison odlučio nastaviti se baviti alkoholom. Tako je počeo slikati i pivo, vina i žestoka pića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su ove neobično lijepe fotografije dostupne na platnu i prodaje ih tvrtka BevShots, čiji je predsjednik Lester Hutt koji trenutno radi za Apple.

Nastajanje ovakvih fotografija uključuje mnogo strpljenja i preciznosti. Piće se prvo treba osušiti na predmetnom staklu, što može potrajati i do 4 tjedna. Neka alkoholna pića, poput vodke se teško suše, pa se fotkanje jedne kapljice može ponoviti i do 200 puta ne bi li ispalo kako treba. Cjelokupan proces može potrajati i po 3 mjeseca za jedno piće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo