astronet

Astrološki pregledZvijezde o 2010. godini!

Zvijezde o 2010. godini!

Uz moćnu kvadraturu između Saturna i Plutona globalna noćna mora se nastavlja. Iz umirućeg 'boga kapitala' (Pluton u Jarcu), rađaju se nove vrijednosti i nova pravednost (Saturn u Vagi).

Uz moćnu kvadraturu između Saturna i Plutona (razdoblje od siječnja do ožujka i kolovoz 2010.) globalna noćna mora se nastavlja. Iz umirućeg 'boga kapitala' (Pluton u Jarcu), rađaju se nove vrijednosti i nova pravednost (Saturn u Vagi).

Saturn je egzaltiran u Vagi, što znači da se u tom znaku najuravnoteženije iskazuje njegov (pre)važan utjecaj, i upravo je to najveći blagoslov s neba u ovim crnomrklim i apokaliptičnim vremenima.

Saturnov povratak u Djevicu (od 8. travnja do 22. srpnja 2010.) bit će završna riječ 'velikog učitelja' o potrebi ispravnog vrednovanja materijalnih stvari. O materijalnim potrebama i ograničenjima našeg tijela učimo suočavajući se sa zdravstvenim problemima. Praktičan uvid u nas same stječemo svakodnevnim obavljanjem svog posla i dužnosti. Sva ta područja iskustva pomažu nam da se naučimo poniznosti, da prihvatimo svoja ograničenja i da preuzmemo odgovornost za vlastito zdravstveno stanje, kako fizičko, tako i psihološko. U Djevici sami sebe stavljamo pod mikroskop, u Vagi se moramo okrenuti nečem novom izvan sebe. Istinski partneri drugima možemo postati tek kada postoje unutarnja čvrstoća i sposobnost samostalnog življenja.


Jupiter u Ribama (od 18. siječnja do 6. lipnja 2010.) jako je dobar 'kozmički materijal' za jačanje unutarnje vjere i okretanje sveljudskim humanitarnim vrijednostima. Put kroz Ribe vodi nas k osjetilnoj samospoznaji, upućuje na našu stvarnu unutarnju prirodu i općeniti smisao postojanja. Potrebno je odmaknuti se od svih svjetovnih aktivnosti da bismo se stopili s duhovnim i transcendentalnim dimenzijama.

Jupiterov sekstil s Plutonom (veljača 2010.) djelovat će moćno osvježavajuće za institucionalnu Crkvu i njenu hijerarhiju. Možda odluče ukinuti pokoji tabu ili će, pak, krenuti žestoko braniti postojeće dogme i materijalne posjede? Važnije su ruke koje darivaju nego usne koje mole! To je sama srž Jupitera u Ribama, i svi (bez obzira na vjeroispovijest) koji slijede put istine i otvorenog srca, radit će na dobrobit prosvjetljenja čovječanstva i bit će nalik anđelima.

Od 29. svibnja 2010. tranzitni Uran bit će u Ovnu, a koji dan poslije (6. lipnja) i Jupiter će ući u isti vatreni kardinalni znak. Ovo je najava čudesne promjene (kvantni skok?) u individualno/globalnoj svijesti. Ovan simbolizira novi početak, Uran eksplozivno otvara novu 'elektrospiritualnu' eru, a Jupiter sve to ekspanzivno uzdiže u slavlje života. Iz oceana nesvjesnog (Ribe) probudit će se pojedinačno svjesno (Ovan) i učiniti prvi korak.

Tijekom ljetnih mjeseci 2010. godine tranzitni Jupiter i Uran iz vrelog i usijanog Ovna dodatno će podbosti i rasplamsati već postojeći sukob između (hladnog) Saturna u Vagi i (još hladnijeg) Plutona u Jarcu, i svijet će se definitivno naći na križu/raspeću, na rubu kolektivnog živčanog sloma!

Ekološko/ekonomsko uništenje i manija razaranja, vjerski fanatizam i terorizam... sve to zajedno opozitno će dovesti do pokušaja spašavanja onog što preostaje, pa i nasilnih napora da se zavede novi red. Možda cijeli svijet zadesi neka nikad viđena revolucija koja će transformirati sveukupni život na Zemlji!

U Ovnu sami sebe stavljamo središte, u Vagi su 'drugi' u središtu. Utjecaji Jupitera, Saturna, Urana, Neptuna i Plutona tjeraju nas prema univerzalnom bratstvu ili prema istrijebljenu. Globalna međuovisnost je činjenica. Osjećat ćemo ogromno nezadovoljstvo ego-sviješću, i to će biti istinski povod za razbijanje postojećeg stanja i proces temeljitog preobražaja. Jupiter i Uran u Ovnu pretkazanje su želje da budemo drugačiji, 'oslobođenja' koje će doći kroz znanost i vjeru, višu svijest i univerzalne genijalce (čarobnjake i izumitelje) s idejama ispred vremena u kojem se nalazimo. Intuitivno ćemo prepoznavati prednosti novog razvoja. Možda nam se poput groma iz vedra neba napokon spuste na Zemlju neki bogobojazni(?) izvanzemaljci!

Jupiter će se počev od 10. rujna 2010. vratiti u Ribe, u znak u kojem će dočekati novu 2011. godinu. Težit ćemo rastu i osobnom poboljšanju tako da živimo za vlastite ideale, proširujemo svoje suosjećanje (sa svima koji pate) i darežljivost duha. Milostivi Jupiter u Ribama mnogima će 'otvoriti kanal' za duhovnu dimenziju iskustva. Na najdubljoj razini Jupiter ukazuje na nagon za traženjem duševnog mira kroz predavanje višem skladu, kroz odanost uzvišenom idealu i oslobađanjem od duhova prošlih misli i djela.

Tranzitni Jupiter u Ribama uvertira je za ulazak Neptuna u Ribe (od travnja 2011. godine) i nikada veće brige za dobrobit običnog čovjeka. Jupiter i Neptun rađaju novu vjeru u odnos čovjeka prema čovjeku. Uz beskonačno suosjećanje sa svim bićima, te razumijevanje i samilost kao i mudrost i snagu – spasit ćemo ovaj svijet. Uz višu svijest i bezuvjetnu ljubav, u nadolazećim godinama krenut ćemo stvarati raj na Zemlji.

Wladyslaw Josip Miletić
15.09.2010.

web igrice

  • World Basketball Championship
  • Monkey GO Happy 4
  • Toetrix
  • Santa in Trouble
  • Snow Angels
  • Free Jelly
  • Deadly Road Trip
  • Assassin's Greed
  • Sport Car Bubble
  • Super Blocks